Praktyczna aranżacja spiżarni

Praktyczna aranżacja spiżarni

Właściciele mieszkań nie zawsze mogą sobie pozwolić na urządzenie spiżarni. Jednak zazwyczaj mieści się ona w domach. Ludzie przechowują żywność w osobnych, przystosowanych do tego pomieszczeniach. Z tego względu, że przechowujemy w niej żywność, powinna ona znajdować się jak najbliżej kuchni. Wówczas nie będziemy musieli przechodzić całego domu po to, aby wyjąć z niej jeden produkt. Spiżarnia musi mieć grube ściany, które mają odpowiednią izolację termiczną. Do środka nie może dostawać się ciepłe powietrze. Warto także zadbać o to, żeby spiżarnia była dużym pomieszczeniem. Musimy się przecież po niej swobodnie poruszać. Trzeba zamontować na ścianach półki, na których będziemy mogli układać jakieś słoiki z przetworami czy też butelki z napojami. Te półki powinny być szerokie. Węższe półki będą nam służyły do układania drobniejszych produktów. Spiżarnia musi być zaprojektowana w taki sposób, aby łatwo można było utrzymać ją w czystości. Trzeba zadbać także o odpowiednią wentylację w tym pomieszczeniu.

[Głosów:3    Średnia:4.7/5]